Wat is een goede pop-up locatie?

Een goede locatie vinden voor je pop-up is waar de meeste aandacht naar gaat bij vele winkeliers.  Maar wat is een goede locatie?  De goedkoopste of meest betaalbare optie?  Die locatie die je geregeld kreeg?

Neen dus.  Een goede locatie hangt af van je doelgroepen.  Vraag je vooraf af in welke regio/stad je het liefst aanwezig wilt zijn met je tijdelijke winkel.  Moet je het hebben van passage, kies dan resolutie voor een A-locatie.  Inderdaad, merkelijk duurder, maar ook een veelvoud qua effect.

Laat je niet leiden door de prijs, want dit is meestal een slechte raadgever.  We weten wel dat er diverse initiatieven lopen van panden die beschikbaar zijn voor pop-up.  Maar spijtig genoeg weten we ook dat dit meestal niet de beste locaties zijn.  Anders zouden ze niet leegstaan niet?

Tot slot nog een tip.  Maak tijdens je zoektocht lijstjes van alle panden die je overweegt met plus- en minpunten.  En vergeet niet te vragen naar de mogelijkheden met het pand.  Welke handel mag er (bv. Horeca mag in de meeste panden niet)?  Mag je schilderen of iets aan de muren bevestigen?  En is er eventueel een 2de toegang voor leveringen?  Allemaal zaken waar je niet meteen op denkt maar waar je snel de voordelen van zal ondervinden.

Meer info? Pop it up (Lannoo Campus)