3 tips voor een goede inrichting van je pop-up store

 

Een winkel inrichten die maar een paar dagen of weken open zal zijn, is niet eenvoudig.  Enerzijds moet je de kost afwegen tegen de opbrengst, anderzijds moet het opzetten meestal heel snel gebeuren.  We geven je graag 3 tips mee:

1. Herbruikbaar
Een pop-up opzetten doe je best niet eenmalig, maar regelmatig.  Zorg er daarom voor dat je inrichting herbruikbaar is.

Dit betekent dat je moet opteren voor duurzaam materiaal, dat bovendien moduleerbaar is.   Want niet elke ruimte biedt dezelfde mogelijkheden.  Zorg dus bij het ontwerp voor een systeem dat gemakkelijk aanpasbaar is aan een andere ruimte.  Er bestaan diverse systeem die je per lopende meter kan opzetten/opbouwen.  Systeem die gemaakt zijn om regelmatig af- en terug op te bouwen en die bovendien niet veel stockage ruimte vragen.

2. Richt in met oog op meerverkoop
Winkeldesign moet functioneel zijn en zorgen voor meerverkoop.  Niet toevallig vinden al jaren de versproducten op het einde van de supermarkt.  Denk hier ook voor je pop-up over na en maak een vlekkenplan.  Hoe komt men binnen?  Waar wil je dat de mensen naar toe gaan of gaan zitten?  Waar staat de kassa?  Is een kinderhoek aan de orde?  Een vlekkenplan is een goede eerste stap op weg naar meer verkoop.  Nadien kan je ook een rekkenplan opmaken: welke producten zet je op ooghoogte, welke onder of bovenaan?  Hoe ga je de producten presenteren: frontaal of zijdelings?  Allemaal zaken waarvan bewezen is dat ze een grote invloed hebben op je verkoop!

3. Wees creatief
Durf te opteren voor alternatieve materialen.   We zagen al vele voorbeelden  van goed opgebouwde pop-up’s met recyclage materialen.  Een kledingwinkel met oude nylons die het plafond opfleuren bijvoorbeeld.  De alomtegenwoordige pallet meubels of een muur gemaakt van plastic bloempotjes of kartonnen dozen.   Het is niet alleen goedkoop maar zorgt (mits juiste uitvoering) voor een waw-effect in je pop-up.

Meer over inrichten van pop-up’s in ons boek: ‘Pop it up (Lannoo Campus)